Стефан Данаилов завещание рак

Големият актьор Стефан Данаилов все още не е изведен от състоянието на медикаментозна кома, в което лекарите от Военномедицинска академия го поддържат, за да могат да проведат терапевтични интервенции в белите му дробове. Това съобщи за „Монитор“ биографът на филмовата и театрална легенда – журналистът Георги Тошев.

„Той е под контрол, поддържат го в стабилно състояние, но като цяло ситуацията не е добра. Не мога да кажа, че не съм притеснен или че съм обнадежден“, лаконичен бе Тошев.

Лекарите от ВМА поддържат големия актьор Стефан Данаилов изкуствено в безсъзнание, за да могат да проведат интервенции в белите му дробове като част от терапията, обясни и актьорът от Народния театър Сава Драгунчев, асистент на Ламбо в последния му клас в НАТФИЗ.

„Състоянието му е тежко, апаратура подпомага дишането му, заради излива в дробовете е изгубил доста кръв, което натоварва някои системи, но непрекъснато му преливат нова. Във ВМА по наша информация са най-добрите специалисти и те си вършат работата“, заяви колегата на Мастъра и подчерта още веднъж, че Данаилов не е изпаднал сам в кома, а е приведен в безсъзнание, за да могат да го лекуват.

„Той винаги се е държал мъжки, мисля, че и този път ще се справи“, изрази надежда Драгунчев и поясни, че до актьора медиците не допускат никого поради опасността и най-безобидната инфекция да компрометира усилията им и съпротивителните сили на 76-годишния пациент.

Информацията, че проф. Стефан Данаилов е в медикаментозна кома, поддържана от лекарите, за да могат да почистят дробовете му от водата, която събират, потвърди и племенницата на обичания артист – режисьорката Росица Обрешкова.

Тя каза, че никой не знае кога точно докторите ще преценят, че е подходящият момент да го извадят от това състояние и да го събудят. „Вероятно процесът ще бъде дълъг“.

„Молим се и вярваме, че всичко ще мине благополучно. Толкова много хора го обичат и му изпращат добрата си енергия“, сподели тя.

Дишането на актьора се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което му е направен отвор в трахеята, т. нар. трахеостома.

Близките на Данаилов очакват всеки момент да бъде екстубиран, тоест да се извади от гърлото му тръбата, която подава кислород с определена концентрация. Ако дишането се стабилизира, това би означавало сериозно подобрение.

Преди няколко дни Стефан Данаилов бе транспортиран от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на ВМА. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация. Очаква се и излизането на резултати от хистологичните изследвания, които трябва да удостоверят дали ракът, с който преди 5 години актьорът се пребори, не се е активирал отново.Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм!Бойко Борисов заяви съпричастност към тежката битка на Стефан Данаилов. Премиерът публикува във фейс…Oct 17 2019skafeto.com

Доведеният син на Стефан Данаилов през сълзи: Той е там и просто спи, стискаме му палциСтефан Данаилов продължава да е на апаратна вентилация в реанимацията на Военномедицинска академия, …Oct 17 2019skafeto.com

loading...