Стефан Софиянски

Как се управлява милионен град като София? Десет години начело на столицата в новата ни история засега имат само Стефан Софиянски и кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова, предава Нова тв.

„София хубавее. Аз съм раждан в този град. Имам много спомени и промяната, която е днес, разбира се, може само да ме радва като софиянец”, казва Софиянски, който управляваше града десет години без няколко месеца – от 1995 до 2005.

„Ако си мислите, че да си кмет на София е „кабинет в сградата на „Московска”, екип, медийни изяви и голям бюджет”, то представата ви не е съвсем реалистична. „Един кмет не управлява, един кмет работи за съгражданите си. Това е работата на кмета.“

„Има много работа и не трябва да бягаш от отговорност. Едно нещо трябва да знаеш – ако си кмет друг виновен няма. Поемеш ли тази позиция, трябва да знаеш, че ти си виновен за всяко нещо, което стане, независимо дали някой от твоя екип ти го е причинил. Много е важно да имаш доверие на хората, с които работиш, както и да не забравяш, че в 7.30 сутринта трябва да си в кабинета”, разказва Стефан Софиянски.

„Непрекъснато трябва да взимаш решения и то бързо, не можеш да се бавиш. Моят принцип винаги е бил ако десет решения взема бързо, осем да са правилни – пак е добре. Човек винаги може да сбърка нещо”, каза още той. Кметските решения не винаги се приемат радушно от хората, особено в София. Поне не и към момента, в който са взети. „Тук най-добрият пример е всеки ремонт.

Когато започнеш ремонт, като затвориш улицата, като създадеш неудобства – хората са сърдити и не одобряват. Те си мислят, че това може да стане без никакви неудобства. Добре, обаче, когато видят, че резултатът е добър и когато видят, че е по-хубаво – тогава ти прощават”, смята Софиянски. „За ремонтите на банята, Халите – бяхме затворили за два месеца бул. „Мария Луиза”. Трамвая бяхме спрели, за да бъде булевардът в този вид. Отнесохме критики”, каза още той.

С 53,5 % подкрепа Фандъкова започва четвърти мандатДосегашната кметица на София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ започва четвърти мандат на „Московска“ 33 с …Nov 3 2019skafeto.com

Андрей Райчев: Възхищавам се на героините Фандъкова и МаноловаВъзхищавам се на героизма на Фандъкова и Манолова. И двете показаха завидни резултати, но и двете в …Nov 3 2019skafeto.com

loading...