стефка костадинова допинг

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Стефка Костадинова възнамерява да търси правата си в съда, след като шведският журналист Патрик Еквал отправи обвинения към нея, твърдейки, че по време на първенството в Рим от 30 август 1987 г., когато поставя световен рекорд, българката е била „натъпкана с допинг”.

В позиция олимпийската шампионка и президент на Българския олимпийски комитет пише:

„Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво ТВ предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда”.

Еквал е известен с ненавистта си към спортистите от бившия социалистически блок и с обожанието, което изпитва към неговата сънародничка Кайша Берквист, уточнява Gong.bg.

Вижте още:
Надал в допинг скандалНяколко часа преди мача между Григор Димитров и Рафаел Надал в Монако се появиха тревожни за Матадор…Apr 15 2021skafeto.com