Стихията идва

Стихията идва! Метео Балканс (Meteo Balkans) показа снежни снимки от съседна Румъния. Те споделиха фотоси, от които ясно се вижда, колко обилна снежна покривка е натрупала в страната. „Така изглеждаше Румъния тази сутрин“, гласеше посланието над снимките.

Притеснителното в случая е, че се оказа, че са възможни валежи от сняг и над Северозападна България, които да дойдат от Румъния. Очаква се това да се случи тази вечер и през нощта.

Днес ни очаква облачен, дъждовен, ветровит и студен петък. Започналото захлаждане от североизток продължава и днес. Температурите ще са ноемврийски – от 7 градуса в повечето райони на Северна България до 12 около Черноморието.

Вятърът остава осезаем в източната половина на страната и по поречието на река Дунав – с пориви около и над 50 км/ч.

Валежите в петъчния ден ще са по-значителни в централните и западните райони на страната. Есенните дъждове в 12 области на страната ще са по-значителни – 25-35 литра на квадратен метър за денонощието. В тези райони е в сила жълт код.

Сняг ще падне в планините. Крехка снежна покривка се очаква в Рила, Пирин и високите части на Западна и Централна Стара планина, над 1500-1700 метра. В Родопите – значителни количества дъжд. По високото термометрите ще се колебаят около 1 градус, в ниското – до 3-4 градуса.

Още от България

loading...