Стоян Денчев интервю

Министър-председателят си удържа на думата за отварянето на ресторантите. „Днес говорих с председателя на Българската асоциация на ресторантите Ричард Алибегов. Той много държи да кажа, че е обещал на премиера и на здравния министър, че ще се спазват всички необходими противоепидемични мерки“, коментира в интервю „Денят на живо“ по Nova News професор Стоян Денчев, почетен ректор на Университета по библиотекознание.

Той се надява, че сега ще се възроди и българският туризъм след големия удар на коронакризата. Проф. Стоян Денчев очаква, че на Черноморието няма да има ограничения за туристите, каквито се очакват в Гърция, където се говори и за ваксинационни паспорти.

Той обаче изрази друго несъгласие:

„Отвориха ресторантите, на 1 април ще отворят дискотеките, кога аджеба ще отворят университетите? Студентите имат нужда от това да си говорят с преподавателите, да гледат изражението на лицето. Университетите се превръщат в супермаркети за дипломи“.

Проф. Денчев дори призна, че обмисля да проведе лекция в едно от близките до УНИБИТ заведения, за да може да се види със своите студенти. Сподели, че инициативата е тяхна.

„Народът се нуждае от здраве, но имаме нужда да живеем нормален живот. Ние запазваме определено плато“, подчерта той.

Вижте още:
Борисов: Отварянето на заведенията не е знак, че пандемията е миналаОтварянето на заведенията не е знак, че пандемията е минала. Това заяви премиерът Бойко Борисов по в…Feb 27 2021skafeto.com

loading...