Стоян Радичев

3-годишният Макси, премазан от футболна врата на стадиона в асеновградския квартал Долни Воден, е дете на известния дизайнер Стоян Радичев.

„Бащата и майката не са на себе си“, разказват хора от селото. Инцидентът е станал на 3 юни, но се разчу едва на вчерашната сесия на общинския съвет в Асеновград. Тогава съветник от БСП зададе въпроса на местната власт как се стопанисват спортните съоръжения.

„Детето е в болница, беше в кома и има сериозни поражения. Не смеем да питаме, но се молим за него“, казаха пред 24plovdiv.bg познати на Радичеви.

По думите им Макси се върнал да си вземе някаква играчка, бил в гръб, когато футболната врата рухнала и го затиснала. Домът на Радичеви бил на две крачки от стадиона.

Според запознати след инцидента детето е откарано в УМБАЛ „Св. Георги“ с черепно-мозъчна травма, поразен бял дроб и счупени ребра. Сега било вече стабилизирано.

Радичев е известен дизайнер на рокли за абитуриентки и булки. Семейството има три деца, а пострадалият Макси е най-малкият.

Виж още:3-годишно дете се бори за живот, смазано от футболна врата. Мълчат 13 дни за случая3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“, след като върху него е падн…Jun 17 2021skafeto.com


loading...