струма перник

Вече е локализиран източникът на замърсяването на река Струма, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ – Перник, цитирани от БНР.

Продължила повече от пет часа проверка е установила, че червеното оцветяване на водите на реката е от канал под жп линията на гара „Разпределителна“. Проверката продължава.

Първоначалните резултати от взетата водна проба са показали завишения по показател електропроводимост. Това е поредното замърсяване на река Струма на територията на град Перник.
Река Струма край Перник се оцвети в червено

По искане на РИОСВ от Изпълнителната агенция по околна среда ще изследват всички физикохимични показатели за характеризиране на повърхностните води, както и специфични замърсители, включително тежки метали и приоритетно опасни вещества.

Вчера всички налични експерти от РИОСВ-Перник са били на терен, разпределени в няколко групи. Единият от екипите извърши проверка в „Стомана индъстри“ и „Колхида метал“. При оглед на шахти и колектори не е установено замърсяване на отпадъчните води и на двете дружества.Всички налични експерти от РИОСВ-Перник бяха на терен, разпределени в няколко групи. Единият от екипите извърши проверка в „Стомана индъстри“ и „Колхида метал“. При оглед на шахти и колектори не е установено замърсяване на отпадъчните води и на двете дружества.

Преди дни при Апелативна прокуратура-София бе образувано досъдебно производство за замърсяване на язовир Пчелина и река Струма.

Виж още:За 315 000 българи воден режим, за Бойко Борисов – златен смесител за баняПремиерът Бойко Борисов получи позлатен смесител при откриването на модернизираните цехове на завода…Nov 24 2019skafeto.com

България, ХХI век: 315 хил. души са засегнати от воден режимКъм момента нарушено водоснабдяване има в 17 области на страната, 40 общини, 12 града, 160 села. Общ…Nov 21 2019skafeto.com

loading...