европейското финансиране за научни изследвания

Премиерът Бойко Борисов излезе с послание към студентите във връзка с техния празник. „Годините, прекарани в университета, са едни от най-хубавите в живота! Честит празник, скъпи студенти! Днес се забавлявайте добре, а от утре учете, за да имате мечтаното бъдеще!“, написа във Фейсбук министър-председателят.

Празника не подмина и Корнелия Нинова. „Честит празник, студенти! Пожелавам ви да имате най-красивите, емоционални и ползотворни за вас студентски години. Те ще определят бъдещето ви. Направете ги богати с приятелства и знания“, написа във Фейсбук лидерът на БСП.

На 8 декември студентите празнуват. Денят се чества официално у нас от 1903 година, когато се е отбелязвал 15-годишният юбилей на Софийския университет и датата става празник на всички студенти в България.

За опазването на обществения ред, в курортите ще има засилено полицейско присъствие. Жандармерията е мобилизирана, а по данни на МВР, предварително са проверени повече от 300 заведения, хотели и хижи.

Препоръката на органите на реда е да се ограничат нощните разходки извън хижите, за да бъдат избегнати евентуални инциденти.

Собствениците на хотели и заведения са предупредени да осигурят засилен контрол и прецизен пропускателен режим. Над 10 000 са резервациите в Банско. В Пампорово пускат втори лифт заради празника. Там, вече по традиция, в огромна шатра 3000 студенти ще посрещнат празника.

Виж още:Виц: В московски университет се сприятелили двама студентиВиц на деня: В московски университет се сприятелили двама студенти – руснак и арабин. Започнали да с…Dec 7 2019skafeto.com

Белият дом: Пуйките за Деня на благодарността – Бойко Борисов 6:1Пристигането на пуйките за Деня на благодарността в Белия дом е най-важното събитие на вчерашния ден…Nov 26 2019skafeto.com

Борисов помоли Началника: Боже, нека над България да вали сняг постоянноМинистърът на околната среда Нено Димов, шефката на регионалното ведомство Петя Аврамова и икономиче…Dec 4 2019skafeto.com

loading...