Студентка и майка

22-годишната студентка Александра Боянова и 46-годишната ѝ майка Галя са две от жертвите на жестоката катастрофа на международния път Е-79 край Монтана, при която загинаха четирима души.

Инцидентът стана при разклона за монтанското село Долна Вереница около 16.10 часа в събота. Ремаркето на ТИР с българска регистрация поднася на мокрия път и се завърта, като удря идващия в насрещното платно лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Зад колата обаче е имало друг тежкотоварен камион с турска регистрация, който я блъска и тя буквално е премазана между двата ТИР-а.

От смачканите ламарини екипите на полицията и пожарната извадиха телата на 22-годишната Александра, 46-годишната й майка Галя, която на фаталния ден празнувала рожден ден, 62-годишния шофьор Николай Т. и 59-годишната му съпруга. Съпрузите са от село Ружинци, а майката и дъщерята от Белоградчик. Четиримата пътували към Монтана.

22-годишната Александра била студентка в специалност „Начална педагогика“ в Югозападния университет в Благоевград, а в момента била на стаж в основното училище в Белоградчик, съобщи Конкурент.

„Отиде си един млад човек – бъдещ колега с голям потенциал за успех, прекъсна се един живот, изпълнен с мечти. Изключително добро и умно дете. Ще ни липсва в класната стая госпожица Боянова“, написа на страницата си във Фейсбук ръководителят ѝ Пролет Борисова – Костадинова. Двете влизали заедно в час повече от месец.

Огледът на мястото на катастрофата е продължил над 8 часа.

Водачът на турския камион беше транспортиран в болница заради нараняванията, които получил. Няма опасност за живота му. 29-годишният шофьор на българския ТИР беше задържан за 24 часа, като се очаква да му бъде повдигнато обвинение за причиняване по непредпазливост на смъртта на повече от едно лице.

Затруднение за освобождаването на пътя създаде и тежкият камион, който е предизвикал пътния инцидент, тъй като той беше натоварен и имаше опасност да се преобърне от собствената си тежест.

Това наложи първо да бъде претоварен и едва тогава да бъде преместен, за да се освободи движението.

Още от България


loading...