Съдия Гетов

Съдия Тони Гетов си е направил отвод по повод одобрението на документите около ареста на Бойко Борисов. След като в прокуратурата бяха внесени документи от МВР, да ги разглежда се падна на съдия Гетов, предава Дир.бг.

Магистратът обаче си прави самоотвод, защото е осъдил Цветан Цветанов през 2014 г. на 4 г. Тогава делото бе затова дали Цветанов законно е разрешил използване на СРС-та. На последна инстанция Цветанов беше оправдан. Тогава той беше зам.-председател на партията и бивш вътрешен министър.

„След произнасяне на присъдата както Бойко Борисов, така и редица други ръководни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите неистини, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство“, пише в разпореждането съдия Гетов.

Той посочва още разпоредбата, според която не може да се произнесе съдия, ако поради определени обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото.

„Отвод си е дал съдията, на който са разпределени исканията за одобрение за претърсванията и изземванията в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова“, съобщиха и от Софийския градски съд.

След отвода материалите са разпределени на друг съдия, който ще се запознае с тях.
Повторното внасяне на документите се случва, след като на 18 март Софийската градска прокуратура отрече, че има постъпили такива проекти на постановления за повдигане на обвинение на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, заедно с другите материали по досъдебното производство във връзка, с което те бяха задържани за 24 часа.

А това бе така, защото материалите са внесени след 16.30 часа. Според вътрешните правила на съда, те трябва да бъдат разгледани в следващия работен ден, тоест днес, което обаче няма да се случи заради отвода на съдията.

От МВР тогава посочиха, че постановленията за повдигане на обвинения са изпратени от Главна дирекция „Национална полиция“ с придружително писмо.

Виж още:Втори опит: МВР отново входира материалите за Борисов, Горанов и АрнаудоваМВР е входирало отново тази сутрин проектите на постановления за повдигане на обвинения на бившия пр…Mar 21 2022skafeto.com

Това ли е тайният свидетел срещу Борисов?Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер Бойко Борисов! След задър…Mar 20 2022skafeto.com

Доказателството срещу Борисов – плик от Божков! Закуската му – кроасан!Снимки и видеоклипове как Бойко Борисов получава плик от олигарха с 19 обвинения Васил Божков били в…Mar 18 2022skafeto.com


loading...