съд Кристиан Николов

Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на 21-годишния Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа, в която загина телевизионният водещ Милен Цветков.

Младежът, който е в ареста от Великден, този път пожела да бъде в съдебната зала, като бе доведен с белезници. Обвиняемият обаче скри лицето си от медиите с качулка и маска, предава Дир.бг.

Адвокатът му Любомир Таков поиска подзащитния му да бъде пуснат под домашен арест и да се следи с електронна гривна.

„Едно семейство вече е почернено, защо трябва да почерняме и второ. Кристиан Николов е осъзнал какво е направил, има отлични характеристични данни“, каза Таков.
Според него срещу клиента му се води манипулативна кампания и няма доказателства, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Според прокурора по делото Иван Кучиев обаче има такива доказателства – свидетелите, записите от камери и наркотиците в кръвта му. Джипът на Кристиан е бил технически изправен и той е имал възможност да го управлява и да спре преди удара. Имал е пряка видимост, видял е червения светофар и колата на Цветков, която е била спряла на кръстовището, сочат събраните доказателства по разследването.

Самият Кристиан изказа своите съболезнования към семейството на Милен Цветков.
„Съдействам на разследването. Смазан съм от медийната атака срещу мен. Знам какво ме чака. Ще поема пълна отговорност. Моля да измените мярката ми в домашен арест с електронна гривна. В този момент имам нужда да бъда със семейството си“, заяви младежът.

Съдия Петър Стоицев прецени, че молбата на обвиняемия е неоснователна и той трябва да остане в ареста. Според магистратите, има реална опасност Кристиан Николов да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдия Стоицев каза още, че младежът представлява заплаха за обществото.

„Изключително безотговорен и самонадеян“ – с тези думи магистратът обрисува обвиняемия.

Решението за Кристиан Николов на Софийския градски съд не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд на 10 ноември от 10 часа.

Наказанието, което грози Кристиан Николов, ако бъде признат за виновен за смъртта на телевизионния водещ е от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Виж още:Половинката на Милен Цветков: Целувам те, любов моя!Вчера се навърши половин година, откакто журналистът Милен Цветков напусна този свят. И ако мнозина …Oct 21 2020skafeto.com

8-годишният син на Милен Цветков помага на бедните (ВИДЕО)Малкият Боян Цветков, който отскоро има своя страница, наречена „Питай ме“, публикува видео, от коет…Oct 12 2020skafeto.com

Жената до Милен Цветков изненада всички: Щастлива съм (СНИМКА)Жената до Милен Цветков – нумероложката Милена Иванова, зашемети всички присъстващи на Първите годиш…Oct 13 2020skafeto.com

Адът с Милен Цветков се повтори, но във ВрацаПиян шофьор предизвика тежка верижна катастрофа на светофар по подобие на тази, в която загина журна…Oct 11 2020skafeto.com


loading...