съпруг бременна

Ще си търсим правата по съдебен път. Това заяви пред БНТ Михаел Младенов, съпруг на пропадналата в шахта бременна жена. Инцидентът се случи вчера сутринта в центъра на София.

По думите на Младенов има две виновни страни – това са собственикът на шахтата, но и липсата на контрол.

„Живял съм 5 години в чужбина, в Нидерландия и Канада, там също има английски дворове, само че там хората не падат в английските дворове. Задължение на собствениците е да държат прилежащите части, всичко, което е свързано със сградата, но задължение на Общината е да проверява, ако нещо не е наред. Според мен Столичната община също има вина в случая“, каза Младенов.

Санкцията за виновните за инцидента може да достигне 10 000 лева. Главният архитект на града трябва да подпише и обстойни предписания за обезопасяване. Сградата е частна собственост на петима наследници, повечето от тях живеят в чужбина. Адвокатът им отказва коментар засега.

Галина Карамишева, експерт по контрол по строителството към Направление Архитектура и Градоустройство коментира:

„При процедирането ще следим да бъде максималното за наложените санкции на всеки собственик. Всеки район към Столичната община има служители по контрол на строителството, които следва и трябва да осъществяват този контрол“.

Виж още:Санкционират собствениците на сградата, в чиято шахта пропадна бременна, невредима еСтолична община ще санкционира собствениците на сградата, в чиято шахта в центъра на София сутринта …Nov 30 2021skafeto.com

Бременна жена пропадна в триметрова шахта в центъра на СофияБременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София, съобщи bTV. 38-годишната жената е вървяла…Nov 30 2021skafeto.com


loading...