203 са новите случаи положителни резултати за SARS-CoV-2

В Сърница регистрираха 8 положителни проби за коронавирус. Това съобщиха от общината. Две от заразените са служителки в общинската администрация. Те са без симптоми и са поставени под карантина.

До второ нареждане остават затворени детските градини, сградата на общината, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар.

Вчера се проведе видеоконферентна среща между кмета на Сърница, областния управител на област Пазарджик, директора на РЗИ Пазарджик, местните лекари и имамите.

Предприети са всички мерки за предотвратяване разпространението на вируса в общината. Ситуацията се следи непрекъснато чрез извършване на мониторинг на всеки час от общинска администрация.

От днес ще е възможно и извършването на PCR тестове по желание на гражданите.

Иначе регистрираните нови случаи на заразени с COVID-19 у нас към 5 юни са 33, което е със 7 повече в сравнение с вчера, става ясно от справка в националния информационен сайт за коронавируса у нас. Общият брой на заразените в България е 2593-ма души, починалите са 149, а 1322 са се излекували от вируса. Има двама починали за последното денонощие. 1 122 са активните случаи в страната. През изминалото денонощие са направени 179 теста, с което те стават общо 85 830. 141 са случаите на хора с COVID-19, които са настанени в болнични заведения в страната, от които 8 са в интензивни отделения. Излекувани са 1 322 души, от които 5 за последното денонощие.

Още от България

loading...