състава на Народното събрание

Нека изчакаме да бъде публикуван състава на Народното събрание в Държавен вестник и да започне конституционната процедура. Оттам нататък ще издам указ за свикване на парламента.

Това заяви президентът Румен Радев пред „Дондуков“ 2, предава Дир.бг.

„Нека караме по ясно определена хронология, според закона и Конституцията. Нека видим обнародване на списъка с народни представители от страна на ЦИК. Тогава ще взема решение и издам указ за свикването. Оттам нямам намерение да бавя. Редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и надявам се, стабилно, оперативно, редовно правителство“, добави той.

„Засилват се, както виждате, спекулациите от определени политически партии, от определени поръчкови коментатори относно служебното правителство.“ Така Радев отговори на въпрос дали е готов със състав на евентуален служебен кабинет.

„Това явно издава страх, притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство“, добави президентът.

„Надявам се. Но пак ви казвам – трябва да следваме стриктно условията и на Конституцията и на законите“, отговори президентът на въпрос възможно ли е парламентът да бъде свикан още тази седмица.

„Нека видим дали ще има първо връщане на мандат, дали ще има второ връщане на мандат, едва тогава ще говорим за трети“, заяви президентът относно поредността на връчването на мандатите за съставяне на правителство.

Виж още:ГЕРБ: Ще предложим правителство, политиката не е танци и песни!ГЕРБ ще предложи правителство въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Това заяви на брифинг н…Apr 12 2021skafeto.com

ДПС: Подкрепа за новите партии – да! За срутищата ГЕРБ и БСП – не!Движението за права и свободи няма да подкрепи правителство на срутилите се партии, на загубилите из…Apr 9 2021skafeto.com

loading...