Тагарев бойна авиация

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Не сме най-слабото бойно звено на НАТО – има членки, които изобщо нямат бойна авиация, заяви военният министър Тодор Тагарев в студиото на Нова телевизия в рамките на въпрос за програмата за модернизация на армията ни.

Доставката на Ф-16 върви по план, включително и обучението на пилотите ни. Притеснително е не кога ще дойдат самолетите, а дали ние ще сме готови да ги посрещнем. Става въпрос за инфраструктурното подсигуряване и подготовката на инженерно-техническия състав, което изобщо не е започнало. Информацията, с която разполага военният министър Тодор Тагарев, е „притеснителна“ по отношение на последните две.

Военният министър Тодор Тагарев отделя повече време да си изясни какво се случва в информационното пространство, отколкото да се ориентира какво е точното състояние на армията. Министърът призова медиите да се включат по-активно в противодействие на дезинформацията и откровените лъжи.

Тагарев заяви, че всички политици, включително лидерите на парламентарно представените политически сили, са напълно наясно с решението на Народното събрание за обучението на украински медици и бойци и какъв точно е обхвата му. Използването на израза „жива сила“ издава пряка защита на интересите на Кремъл, както и на други термини, заяви Тагарев.

Той не вижда какво друго може да се направи, за да се опровергае лъжата, че ще изпращаме „жива сила“ в Украйна. Казал го е лично той, казал го е няколко пъти премиерът Николай Денков, няколко пъти и вицепремиерът Мария Габриел, също началникът на отбраната.

Тагарев заяви, че одобрената от МС военна помощ за Украйна е в рамките на решението на Народното събрание от декември миналата година и горе-долу в същия обем.


loading...