София, 8 ноември 2023 г. – Като се има предвид, че 7 от 10 българи планират да купят нещо от търговската кампания Черен петък*, eMAG Black Friday идва на 17 ноември с предложения за разнообразни нужди. Продуктовите оферти за кампанията ще бъдат представени заедно с хиляди търговци, които са активни в платформата eMAG Marketplace, и са резултат от над 10 месеца подготовка и преговори с доставчици.

На eMAG Black Friday 2023 клиентите ще имат възможност повече от всякога да се възползват от добри цени и нови продуктови категории, предлагани на специални оферти. Те ще могат да изберат доставка на своите поръчки до над 1 000 куриерски офиси, над 400 автоматизирани шкафчета за доставка easybox, да вземат поръчките си от един от трите шоурума на компанията у нас, или да им бъдат доставени с куриер до избран адрес.

В 11-ото издание на eMAG Black Friday в България клиентите отново ще могат да се възползват от предимствата на добрите цени и широката гама от продукти, достъпни където и да се намират. Кампанията традиционно привлича и нови клиенти, като развитието на електронната търговия в региона се стимулира от стабилната база потребители, използващи интернет за своите покупки. Black Friday е и търговското събитие, при което се виждат актуалните тенденции в онлайн търговията. Тази година очакванията са насочени към дори още по-голямо предпочитане за доставки до easybox и разнообразяване на пазарската количка с продукти от различни категории.

През 2022 разпознаваемостта на Black Friday достигна над 96% от цялото градско население в България, като 72,7% от тях възнамеряваха да купят поне един продукт по време на кампанията (според проучване на Kantar*).

На Black Friday 2022 г. eMAG.bg регистрира поръчки на обща стойност 58,5 млн. лв., както от eMAG, така и от 1 816 Marketplace търговци на платформата. Над 81% от посещенията на платформата бяха направени през мобилни устройства, най-високото ниво дотогава, а най-разнообразната поръчка включваше 44 различни продукта от 29 категории.

Въздействието на инвестициите през последните години

Инвестициите на групово ниво в складове и технологии през последните години позволяват на eMAG да организира едно от наистина големите шопинг събития в региона и да отключи значителни възможности за онлайн търговията. В Румъния eMAG Black Friday е на 10 ноември, а в България и Унгария кампанията ще се проведе на 17 ноември. Екипът в логистичния център в Джойта, Румъния, поддържан от последно поколение роботи и технологии, в които eMAG са направили инвестиции от над 43 милиона евро на групово ниво, има капацитета да обработи 20% повече поръчки тази година в сравнение с 2022 г. В същото време инвестициите в технологии за складова обработка позволяват да се намали количеството на опаковките с 10%. Логистичният хъб е готов да приема доставки за българския eMAG Black Friday, като по този начин клиентите ще могат да се възползват от оптимална организация на своите поръчки.

 

 

*Проучването е поръчано от eMAG е проведено от Kantar Румъния по телефона между 20 и 31 октомври 2022 г. сред национално представителна градска извадка от 1 008 респонденти на възраст между 18 и 55 години.

 

За eMAG

Основана през 2001 г. в Румъния, eMAG е водеща платформа за онлайн търговия на дребно с дъщерни дружества в България и Унгария. В продължение на над 20 години компанията постоянно инвестира в услуги, базирани на технологии, които помагат на клиентите да спестят време и пари.

На платформата на eMAG в България се предлагат повече от 6 250 000 артикула от различни категории, включително смартфони, джаджи, телевизори, лаптопи, домакински уреди, продукти за бебета и играчки, стоки за дома и градината, за красота и лична грижа, за автомобила, мода и спорт; над 250 000 от продуктите на платформата се предлагат от eMAG и над 6 000 000 от над 9 000 Marketplace търговци. eMAG.bg е шопинг дестинация, предлагаща удобно пазаруване чрез възможност за доставка до различни точки за получаване (куриерски офиси, шоуруми, easybox), с множество опции за плащане (онлайн, потребителски кредит, наложен платеж) и удобно мобилно приложение. www.emag.bg