талон

Синият талон трябва да отпадне. Само че има механизми – когато той отпадне, остава един златен талон. Остават едни връчени актове и понеже вече няма талон, който да ходим до „Пътна полиция“ да си го вземем обратно, няма как да ни бъде връчено и наказателното постановление. А все пак наказателното постановление има давност – до една година ако не се връчи, то става невалидно. Това ще предизвика един смут. Това обяви пред bTV радио председателят на Българско обединение на шофьорите Христо Радков.

Относно промените в регистрацията на автомобили, той каза, че трябва да може да се установи истинността на предхождащите документи.

„Когато една кола пристигне от Германия, някой трябва да погледне, че тези документи са истински. Някой трябва да направи проверка с Интерпол и да види, че автомобилът не е клониран, както автомобила на Владислав Горанов. Второ, само в България може да си закупите автомобил сутринта и до вечерта да имате номера. В никоя друга държава това не може да стане толкова бързо“, допълни Радков.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов беше категоричен преди дни, че скоро ще се сложи край на опашките пред КАТ. Министърът иска цялата процедура по регистрация на кола в КАТ да се случва, но без човек да бъде там.

Виж още:Премахват сините талони към шофьорските книжкиМинистърът на електронното управление Божидар Божанов смята, че сините талони към шофьорските книжки…Dec 14 2021skafeto.com

Мистерията разбулена: За какво служи „Златният талон“ на КАТ?Какво представлява т.нар. златен талон на КАТ, как водачът може да се сдобие с него и най-важното – …Jun 16 2021skafeto.com


loading...