мангъров имунитет

Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти, хоспитализирани в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“, съобщава Скенернюз. Според директора на Инфекциозна болница проф. Татяна Червенякова доц. Мангъров не е включен в екипите на първа линия, не е получавал и допълнителното възнаграждение от 1000 лева.

„Всеки ден влизам в COVID-зоната без маска, понякога слагам“, това обяви доц. Мангъров пред БТВ в неделя. „Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила са безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл, но правилата по принцип трябва да се спазват и затова нося маска в джоба си и затова мирише на джоб“, оплете се инфекционистът опозиционер, привърженик на стадния имунитет.

По думите му той е преглеждал пациенти (над 50 в частния си кабинет) докато е трябвало да бъде под карантина, след контакта си преди две седмици с журналиста от БНТ Георги Любенов. „Ползвам лични предпазни средства, основното от тях е да си мия ръцете“, добави доц. Мангъров и беше категоричен, че не е възможно да е заразил никого, преглеждайки без маска и после качвайки се в градския транспорт, също без маска.

На въпрос дали не се притеснява от глоба пък отговори, че неговият хонорар за преглед в кабинета му е 100 лв., а при домашно посещение – 200 лв., и ще трябва да ги увеличи с още 300 лева за евентуални глоби, защото бил един от малкото, които все още не отказвали да преглеждат пациенти по домовете им.

„99% от хората в болниците са там от страх – защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш, а у дома няма кой да ги прегледа“, подчерта инфекционистът.

След редица спорни медийни изяви, отказ за спазване на правила, включително и да се тества след близък контакт с доказано заразен, на доц. Мангъров са му поискани писмени обяснения и е проведен разговор с него, твърди още началничката му проф. Татяна Червенякова.

За нейната намеса относно твърденията на Мангъров, че е влизал без маска в Covid отделението на болницата, призова и математикът и преподавател Петър Велков.

„Аз знам, че това е лъжа, но е хубаво и обществото да го разбере. И да развенчаем поредния мит за този жалък човечец. Който до толкова си е повярвал, че дори започва да се оплита в лъжите си… Моля, приятелите ми лекари, които се познават лично с уважавания инфекционист д-р Татяна Червенякова, да предадат този призив. Благодаря!“, написа Велков в социалната мрежа.

Виж още:Случи се! Жена заби шамар на Мангъров в центъра на СофияСкандалният инфекционист Атанас Мангъров е изял преди броени часове публичен шамар от гневна дама на…Oct 26 2020skafeto.com

Мангъров с нова атака: Който е болен – да си седи вкъщи и да яде супичка (ВИДЕО)От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо, няма противоречия в това, което съм казал. Има…Oct 25 2020skafeto.com

Доц. Мангъров с нова остра критика срещу ЩабаДоц. Атанас Мангъров за пореден път разкритикува мерките, предприети от Националния оперативен щаб (…Oct 24 2020skafeto.com

Фейсбук изтри публикация на Мангъров, той побесня: Така ли ще ни контролират?Фейсбук е изтрил публикация в профила на доцент Атанас Мангъров относно носенето на предпазни маски,…Oct 21 2020skafeto.com

Мангъров не се спира, направи ново взривяващо изказване след като тестът му се оказа отрицателенДо месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии, с каквито се сблъскваме всяка година -…Oct 20 2020skafeto.com

loading...