Терем

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция, този път с министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. Двамата са в завод „Терем“, където се извършват ремонтни дейности на бойна техника, предава Епицентър.

„Крайно време е българската армия да стане основен потребител на нашето производство“, изразиха надежда пред премиера от завод „Терем“.

„На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация. Ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Има предупреждение и за облъчване с лазерен лъч“, запознаха още Борисов с работата, която се извършва по модернизацията на танковете.

„Колко работници има?“, поинтересува се Борисов.

„200 души от Търговище и региона“, отговориха му от ръководството на завод „Терем“.

Красимир Каракачанов пък обясни на премиера и какви са основните дейности, които вече са завършени и тези, които предстои да се реализират с отпуснатите от правителството 50 млн. лв.

„Парите , които се отделят за отбрана отиват за БГ индустрията“, каза Каракачанов.

Напомни, че са успели да ремонтират из основи самолетите Су -25, въпреки пандемията.

Напомни се и за проекта за машините за спецчастите. След това идва ремонта на Т-72, а парите са осигурени. Договорът за корабите също е сключен и успели да договорят разсрочено плащане.

„Краси, видя ли – толкова ни ядоха за тези кораби, адмиралът се усмихва. Важно ли беше вие, адмирали, моряци, всички какво ни обяснявахте, защо са ни необходими тези кораби? Питат – най-важно ли е да купим кораб? Кажете какво ви говорят хората моряци, искам след това да чуят хората“, коментира Борисов и купените два минни ловеца от родните военно-морски сили.

„Тея, където ни критикуват, да бяха купили няколко през предишните десетилетия, сега да си замълчим“, обърна се към опозицията Борисов.

„Наред с танкове и артилерия правим и пътищата“, припомни министър-председателят. Днес започва толкова хубава светла седмица, че искам да се говорят само хубави неща, пожела си Бойко Борисов.

„За ВМА колко се направи за здравето на хората?“, припомни още Борисов.

„С този нов щам внимавайте много! Днес следобед имаме заседание да можем да се разберем всички европейски държави“, се към генералитета Борисов, след като стана ясно, че във военноморското училище във Варна, има и курсанти от Великобритания.

След това беше извършена демонстрация и с един от напълно ремонтираните танкове Т-72.

„Краси, а по твое време имаше ли климатици в МТЛБ-тата?“, обърна се премиерът към Красимир Каракачанов, очевидно впечатлен от модернизацията.

Премиерът поясни, че искат да се купят хеликоптери за въздушни линейки. Борисов поясни, че при военните имало три Ми-14 можело да се ремонтират и да се ползват за тази цел., като от думите му стана ясно, че му дават за това цена 18 млн.лева.

„Оборудването го имаш, пилотите ги имаш“, каза му на свой ред Каракачанов.

„Виж как си направихме един обзор за армията последните години“, каза Борисов.

„Гърция, която е морска държава, има повече курсанти, които учат във Военноморското училище във Варна“, докладва на пре Красимир Каракачанов.

„Генерал Попов го каза – от 15 години такава модернизация не е правена“, допълни още Борисов след инспекцията.

Виж още:Меркел: Поговорих си с Борисов за блокадата на СкопиеГерманският канцлер Ангела Меркел казва, че е разговаряла с българския премиер Бойко Борисов относно…Dec 17 2020skafeto.com

Георги Марков към Борисов: Бойко, подвеждат те с поредната лудост за „втори“ главен прокурорКой е този нов ангел, който ще разследва главния прокурор и той ще е по-главен от него и няма ли нуж…Dec 17 2020skafeto.com


loading...