Тестването на полицаите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат. Това обяви Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР), предаде Нова телевизия.

Тестването на полицаите за алкохол и дрога вече започна по места. В Бургаско проверките стартираха от вчера в различни полицейски управления.

Генади Тенев увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави. „Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни“, смята той. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.

„Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете“, категоричен е Тенев. Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

Миналата седмица бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов настоя държавата да отделя необходимите средства, за да бъдат тествани служителите на МВР и да е спокойно обществото, че има адекватни мерки за самоконтрол в системата. Визирана бе поредицата от случаи на заловени пияни и дрогирани служители на реда зад волана.

Още от България


loading...