Токуда

Млад лекар спаси възрастен човек, избягал по пижама от един от специализираните сектори за лечение на инфекцията в болница „Токуда“ в София, предава Дир.бг.

85-годишният пациент на Covid звеното успял да излезе през аварийния изход на отделението и е напуснал незабелязано лечебното заведение в малките часове на денонощието. Той е с деменция, след прекаран инсулт и има усложнения от коронавирусната инфекция, които налагат болнично лечение.

Д-р Добромир Райков е специализиращ гастроентеролог, който дава дежурства в един от COVID секторите на болница „Токуда“. Към края на смяната около полунощ екипът в отделението установява скорошната липса на един от пациентите.

Видеонаблюдението показва, че е излязъл извън болницата. Уведомени са районното полицейско управление и роднините на болния.

След 6-часовата изтощителна смяна, д-р Райков не поема към своя дом за заслужена почивка.

Мисълта за пациента, който е възрастен, с инфекция, не осъзнава своите действия и е неподходящо облечен за атмосферните условия, не му дава спокойствие. Той се качва в личния си автомобил в извънработно време, и тръгва да търси пациента. Намира го на улицата на около километър от лечебното заведение. Без колебание го качва в собствения си автомобил, докато е цивилен, и го връща обратно в отделението.

Предвид обстоятелствата – COVID инфекцията, свързаните заболявания и деменцията, това неосъзнато излизане по пижама в студа навън е ситуация, която е можела да коства живота на пациента при по-продължителен престой. За щастие, д-р Райков приема мисията да бъде до своите пациенти при всички положения, и да изпълнява своя дълг като лекар и като човек.

След връщането в болницата, пациентът продължава лечението си и е изписан като преборил успешно инфекцията.

Виж още:Преборилият К-19 Етиен Леви: Това е интелигентен вирус, който е обработенВирусът съществува, хората не трябва да пренебрегват това нещо. Това заяви пред Нова телевизия голем…Nov 30 2020skafeto.com

К-19: Нов черен рекорд, вирусът погуби 221 души за денонощиеБроят на новите случаи на коронавирус отбеляза ръст и като абсолютно число, и като процент. За 30 но…Dec 1 2020skafeto.com

loading...