тол винетки

От днес, 17 февруари, шофьорите без електронни винетки ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата, информира пътната агенция.

Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят по-ниска санкция – т. нар. компенсаторна такса. Тя е 70 лв. за леките коли, 125 лв. за превозните средства между 3,5 т. и 12 т. и 175 лв – за тези над 12 т.

Ако не платят тази такса, в края на деня ще им бъде изпратен електронен фиш по пощата за плащане на глоба – 300 лева за леките автомобили до 3,5 тона и 1800 лв. за тежкотоварните превозни средства.

Глобата може да бъде избегната, ако в 14-дневен срок от получаване на електронния фиш, бъде платена компенсаторна такса. Тя се плаща само по банков път, като в платежното нареждане се посочва номерът на електронния фиш.

След старта на тол системата на 1 март 2020 г., за камионите и автобусите над 3,5 тона, компенсаторните такси ще са от 150 лв. до 750 лв. в зависимост от масата на превозното средство и броя оси.

Камерите на тол системата обхващат 10 800 км от републиканската пътна мрежа и въпреки че след 1 март платените участъци за тежкотоварните превозни средства ще са 3115 км, камерите и по останалите трасета ще работят, макар и с нулева ставка. За останалите участъци от републиканската пътна мрежа от общо 20 000 км, за които се дължи електронна винетка, контролът ще се осъществява както и досега – от 105-те мобилни екипа на Националното тол управление. При старта на електронната система не беше възможен контрол от камерите на тола, тъй като през 2019 г. все още имаше валидни хартиени винетки.

Виж още:Наш’та тол система 4-4-2 – парите изчезват преди да са събраниВъвеждането на тол системата в България се движи в странния ритъм от 4 крачки напред, 4 назад и накр…Jan 24 2020skafeto.com

Обясниха с колко ще поскъпнат хранителните продукти заради ТОЛ систематаТОЛ системата ще имат минимално въздействие върху цените на основните хранителни стоки. Максималното…Nov 30 2019skafeto.com

БеГе: Тол система няма, но глоби имаТол системата все още е в проект и пускането й бе отложено за 2020 г., но нейни служители, които в б…Nov 17 2019skafeto.com


loading...