Томислав Дончев нено димов

Никой не е имунизиран, никой не е защитен. За разлика от депутатите, министрите са обикновени граждани без имунитет. Това припомни в ефира на Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев по повод задържането и разпита на бившия вече екоминистър Нено Димов.

Водният сектор е тежък, подчерта той. По думите му отговорността за него също е тежка.

Когато стане беля, става голям проблем, коментира още Томислав Дочев.

Той бе категоричен, че арестът на Нено Димов ще донесе последствия и подчерта, че на ниво вицепремиери не се е знаело за делата на екоминистъра, а именно, че е разрешил използване на водата от язовир „Студена“ за промишени цели.

Ако бяха взети мерки в средата на лятото, в момента нямаше да с стигне до таз ситуация. Спокойно водната криза можеше да бъде избегната, смята Томислав Дончев.

„Това е бивш колега, с който преди няколко дни сме седели на масата на МС. Не ми се говори с клишета, като „нека оставим прокуратурата да си свържи работата. Клише е и че никой не е имунизиран“, каза още той.

„Действията на прокуратурата нямат политически характер. Те понякога имат политически последици“, каза той.

„По-сериозна мобилизация за решаване на проблема в Перник сме обсъдили с МРРБ. Водният сектор имат отношение 5 или 6 министерства. Много опасно е като стане беля да се спори кой е по-виновен от другия.

Министър Петя Аврамова няма да коментирам. Има си натрупани проблеми във водния сектор. Една огромна част от тръбите в България не са подменяни 50-60 години. При подменени тръби загубите са 2 пъти по-малки. Консумацията от язовира щеше да е 2 пъти помалко и нямаше да има криза. Аз и да имам претенции към Петя Аврамова, ще ги споделя“, каза Дончев.

По повод факта, че Нено Димов е деветия министър, напуснал кабинета „Борисов-3“ Дончев каза: „Представете си да имаше министър към който има критики и да не се махне. Цели правителства са падали от натрупано напрежение. Трябва да се реагира“.

„Във вторник ще има коалиционен съвет“, добави той. „Прави се всичко възможно, критични са следващите месец-два. Редно е да им се извиня, въпреки, че нямам персонална вина. Това което се случва е от стихиите на времето и стихиите на човешката безотговорност. Имат право да не приемат извинението ми“, каза Дончев.

loading...