тотално затваряне

Миналата седмица, когато положителните случаи на коронавирус у нас затвърдиха бройката от над 4000 на ден, България е била на косъм от ново тотално затваряне, съобщава Лупа.бг. Заповедта за крайната ограничителна мярка е била подписана от здравния министър, но точно в този момент се намесил премиерът.

Когато разбрал за стъпката, която шефът на здравното ведомство смятал да предприеме, Бойко Борисов вдигнал луд скандал на Костадин Ангелов, защото бил категорично против тези действия.

Министър-председателят бил притеснен заради натиска над здравната система, причинен от COVID-19, но многоктратно по-притеснен бил от последствията след ново тотално затваряне. Той не искал да си навлича гнева нито на бизнеса, нито на обикновените граждани.

От една страна затварянето на държавата струвало твърде скъпо на фона на и без това крехката ни икономика. От друга страна Борисов се страхувал, че подобен ход би отприщил нова вълна на недоволство. В момент, когато протестите срещу правителството почти замряха, това било последното, от което премиерът имал нужда.

Освен това Борисов чакал на тръни да види какво ще се случи тази събота, на 21 ноември, когато пред старото Народно събрание се организира поредният всенароден протест срещу властта.

Неслучайно последните дни Бойко Борисов се държал толкова ведро и оптимистично – за да неглижира проблема и да минем през болестта между капките. Премиерът даже разпоредил да преобладават положителните новини – за това как нараства броят на оздравелите и как няма недостиг на лекарства. Всъщност, още от лятото целта на министър-председателя била кабинетът да оживее до януари, защото три месеца преди редовните парламентарни избори не може да се насрочва предсрочен вот, пише още Лупа.бг.

Виж още:Бързи и яростни: Мая Манолова подгони джипа на Борисов по магистралата (ВИДЕО)Бившият омбудсман Мая Манолова тръгна да гони кортежа на премиера Бойко Борисов по АМ „Тракия“ на пъ…Nov 16 2020skafeto.com

Мутафчийски и Щабът на съвещание при Борисов: Здравната система под натиск в 5 областиПродължава усилването на болниците и обезпечаването на страната с всички необходими медикаменти. Бро…Nov 16 2020skafeto.com

Болестите и контузиите на Бойко Борисов„Отрицателен съм за Ковид-19. Това показа втори пореден тест“, обяви миналия вторник премиерът Бойко…Nov 16 2020skafeto.com

loading...