трагедията в бургас

Експерти огласиха какви са най-вероятните причини за трагедията с два трупа на деца в Бургас.

Припомняме, че вчера имаше два смъртни случая на деца, скочили от мост в Бургас и загинали трагично. 17 годишно момче от „Меден рудник“ се хвърлило в морето заради бас. Докато водолазите влизат във водата, за да издирват тялото му, изплува друго тяло на 13-годишно момче от дом Ронкали.

„Въпреки табелата да не се скача в морето от кея, никой не спазва забраната“, отсичат спасители.

Петър Русев е бил дежурен спасител по време на инцидента: „Вчера денят започна добре. Бяхме на зелен флаг, но после морето започна да дърпа и минахме на червен флаг. Получихме после сигнал, че момче е скочило от моста и ние реагирахме. Няма как да влезем на тази дълбочина от 5-6 метра“, поде той пред Нова тв.

„Извадихме го след час, но беше мъртво“, казва Русев.

„Просто ударът заради височината е причинил смъртта. Водата е ледена и организмът е бил в шок. Сигурно заради това се е стигнало до този изход“, коментира той.

Васил Алексиев е служител във „Водно спасяване“. Той също коментира трагедията: „Мостът на Бургас е красив, но и опасен. Морското дъно крие опасности. Отдолу тук има плочи и арматури, останали от стария мост. Призовавам хората, които идват, да не го използват за трамплин. Наистина е опасно“, заяви той.

„Промяната във времето, липсата на подготовка и незнанието какво да се прави в такава ситуация са основните причини за трагедията. Когато тялото е нагрято и влезе в ледената вода, се пукат капиляри и т.н. и изходът може да е фатален“, добави той.

В Бургас в неделя на моста е имало поне 5 или 10 различни компании с хора. Имало е много деца.

Първо две момчета от „Меден Рудник“ са се хванали на бас, че могат да скочат от втория етаж до дъното на моста. Басът бил за 20 лева. Единият успява да изплува – другият не.

Подаден е сигнал на тел. 112. Веднага идват спешни екипи и започва търсене. В един момент след около 15-20 минути изплува едно тяло. Оказва се, че то е на дете, което е на видима възраст около 12-13 години и няма общо с нито едно от двете момчета, които са скочили. По-късно откриват и 17-годишния скочил от моста. Децата са от социален дом. Директорката е в шок и не може да отговори защо децата, за които отговаря, са скачали от там.

Виж още:Черна неделя! Не едно, а две деца са се удавили в Бургас (СНИМКИ 18+)Две са удавените деца след скок от Моста в Бургас днес, предава „Флагман“. Току-що водолази извадиха…Jun 7 2020skafeto.com


loading...