Витиня

Лек автомобил е самокатастрофирал на магистрала „Тракия“, като се е ударил в разделителната мантинела, след което е избухнал в пламъци.

Поредният тежък инцидент на аутобана е станал около 16 часа в района на 264-ия километър, съобщиха от МВР. Колата е изгоряла напълно. На място са изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и пожарната, включително от Сливен и Нова Загора.

Пред bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни, че в изгорялата кола е открито телцето на дете.

„Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото – по първоначални данни водачът е загубил контрол на магистрала „Тракия“ и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали“, обясни Демерджиев в предаването „Лице в лице“.

По първоначални данни в автомобила са пътували осем души – четирима възрастни и четири деца. Останалите пътници са успели да излязат невредими.

Временно e ограничено движението при 264 км на АМ „Тракия“ в посока Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът се осъществява по обходен маршрут от пътен възел „Нова Загора“ – Сливен – АМ „Тракия“.

Образувала се е около 4-километрова колона. По думите на очевидци опожарената кола е била джип с цвят бордо. Причините за катастрофата се разследват.

Вътрешният министър каза още, че в бъдеще контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока и ще следят за всички нарушения.

Още от България


loading...