Три куршума

Три куршума са били необходими на 62-годишния стрелец от метрото, за да сложи край на живота си, съобщава 24 часа. След като стрелял по 55-годишната жена, мъжът опитал да се самоубие с два изстрела в гърдите си. Фатален обаче се оказал третият – под брадичката.

Досега е известно, че жената, чиито инициали са С. П., е простреляна веднъж в главата, два пъти в гърдите и веднъж в корема, както уточниха от столичната УМБАЛ „Св. Анна“, където се борят за живота ѝ. Тя е в много тежко състояние и се намира в реанимацията. Извършени са ѝ две операции, при които са извадени два куршума, трети е открит на местопрестъплението.

61-годишният М. П. е работел като охранител в частна фирма и притежавал законен личен пистолет „Макаров“. Според криминалния психолог и бивш директор на института по психология на МВР д-р Калин Гайдаров охранителят не би трябвало да носи в себе си служебното си оръжие. То беше открито от криминалистите на мястото на престъплението.

М. П. се возел в метрото заедно с жената и изчакал всички пътници от влака да слязат на последната станция при летище София преди да стреля. Двамата не са съпрузи и нямат роднинска връзка, имат свои отделни семейства. Засега се предполага, че мотивът е личен. Жената имала самолетен билет за страна от Западна Европа, според Нова телевизия – за Белгия.

По последна информация телата на двамата са открити от жена, която се качвала в метрото. Именно тя подала сигнал до машиниста, а той до полицията. Преди това се твърдеше, че самият той се е натъкнал на кървавата картина.

Виж още:Ранената в метрото жена трябвало да лети за Брюксел, стрелецът-самоубиец е бивш воененПродължава разследването на кървавия инцидент в метрото на летище София вчера, когато 62-годишен мъж…May 13 2021skafeto.com

Кървав ужас в София! Мъж почина, а жена е ранена след стрелба в метротоИзвънредна ситуация в метростанцията на Летище София. На място има засилено полицейско присъствие, ж…May 12 2021skafeto.com


loading...