Търси се камикадзе за екоминистър

Търси се камикадзе за екоминистър! И вероятно това ще е Емил Димитров-Ревизоро. Никой друг не иска да седне в креслото на влезлия вече зад решетките Нено Димов. Борисов е силно притеснен от задълбочаващата се правителствена криза.

Това съобщи Епицентър.бг, позовавайки се на информация от преговарящите екипи, които вече няколко дни заседават и не могат да се спрат на приемлива кандидатура.

Оказва се, че кадровата банка на властта е изключително къса.

На всичкото отгоре коалиционните партньори търсят кандидати от партиите си, а не експерти, които в този критичен момент могат да предложат решения за справяне с водната криза, която, както вече изглежда, няма да е само в Перник, а вероятно в половин България.

Пазарлъците в управляващата коалиция кой да наследи Нено Димов на поста министър на околната среда и водите ще вървят до последния момент.

Въпросът трябва да бъде решен на коалиционен съвет между ГЕРБ и патриотите, който се събира днес в сградата на Министерски съвет.

Според депутати от ВМРО разговорите с кандидатите за горещия министерски стол, който бе овакантен миналата седмица с ареста на Димов, вървели трудно и хората, с които се преговаряло не „изгаряли от желание“.

Досега се спрягаха имената на Искрен Веселинов и на Николай Кънчев, а от днес в оборот влезе и кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро. Никой от тях обаче не е специалист по водите и екологията, никой не разбира от тясната специфира на този сектор.

Искрен Веселинов отпадна с мотива, че ще оголи парламентарната дейност на ОП, на която е съпредседател.

В момента Емил Димитров-Ревизоро е председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика, но водният сектор не е бил в обсега на професионалните му занимания. Във ВМРО смятат, че той има административен опит като бивш шеф на Агения „Митници“. Но там стана известен с навика си вечер да назначава някого, а на сутринта да го уволнява. „Но пък за камикадзе, става“, казват депутати, които познават експанзивния нрав на ексцентричния Ревизоро. „Ще ги скъса от ревизии“, убедени са негови съпартийци, които смятат, че в този момент Емил Димитров е най-приемливата кандидатура.

Номинирането за поста на досегашния зам.министър на Димов – Николай Кънчев, е проблемно, защото той също е подписвал графици за ползването на язовир „Студена“. Наред с това Кънчев отговаря за политика по управление на отпадъците – друга разследвана от прокуратурата сфера на дейност на МОСВ.

На теория е възможен и вариант за разместване на квотите в кабинета и промяна в коалиционното споразумение, така че „Обединени патриоти“ да се откажат от ресора и той да бъде даден на ГЕРБ, коментира БНР.

Виж още:Примката около Нено Димов се затяга! Намериха уличаващи документи в дома на бившия министърСпоред главния прокурор Иван Гешев има данни, че задържаният бивш екоминистър Нено Димов има отношен…Jan 13 2020skafeto.com

Плевнелиев: Нено Димов не е единственият отговорен!„Нено Димов не е единственият отговорен. Естествено министърът носи своята вина, дотолкова доколкото…Jan 12 2020skafeto.com

Томислав Дончев за ареста на Нено Димов: Когато стане беля, става голям проблем!Никой не е имунизиран, никой не е защитен. За разлика от депутатите, министрите са обикновени гражда…Jan 11 2020skafeto.com

loading...