убийството на Станка Марангозова
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева

Обвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова в началото на октомври 2019 г. Между обвинените задочно е и поръчителят на убийството, който е обявен за международно издирване и чрез бюлетин на Интерпол. Държавният гард е член на масонска ложа и с контакти на високо ниво в държавата – политици, магистрати и бизнесмени. Новината съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг, посветен на убийството на жената.

Прокуратурата знае кой е поръчителят и затова е издадена международна европейска заповед за арест и бюлетин до Интерпол. Март месец 2020 г. той е напуснал страната. Служителят на НСО, който е с чин подполковник е приел поръчката за убийството и е уговарял детайлите по убийството, изтъкна прокурор Милева.

Тя обясни, че след проведените действия по разследването прокуратурата е установила наличие на престъпна група с цел разпространение на наркотици, силови действия, принуда и поръчкови убийства. Престъпната група е действала от януари 2019 до май 2020 г., като са привлечени трима обвиняеми. Те са задържани до 72 часа и е внесено искане за постоянното им задържане „под стража“.

Ръководител на престъпната група е действащ дългогодишен служител от НСО. Предвид своята лична работа е притежавал умения със взривни устройства и вещества. След експертна справка на иззетия негов мобилен телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители. С тях престъпната група обменяли лични документи на български и чужди граждани, удостоверения и постановления на прокуратурата и други.

За това Военно-окръжна прокуратура ще направи преценка дали да бъдат отделени други материали с оглед извършени престъпления от съдии, прокурори за търговия с влияние – уреждане на дела. В телефона са били открити още проучвателни доклади за различни хора, в които се включвало имената на роднини на лицата, навици и маршурти.

При изземванията на личния автомобил, с който служителят на НСО е отишъл да изпълнява задълженията си, било намерено техническо средство за проследяване и подслушване на различни устройства.

Поръчителят е имал неуредени финансови взаимоотношения. От събраните доказателства е станало ясно, че поръчителят е обещал 50 000 лв. да бъдат разпределени между извършителите на убийството.

На автомобила на Станка Марангозова бил монтиран GPS тракер и тя била проследявана в реално време. По обява в интернет бил закупен мотоциклет с цел по-трудно да бъде проследен. В деня на убийството жертвата била проследена от физическия извършител и за да прикрие пистолета със заглушителя носил букет от бели рози.

Убиецът на жената се оттеглил в предварително планиран маршрут във водоем в Чепинци, каза още прокурор Милева.

Убийството на жената е било извършено един час по-рано от подаването на сигнала. При събирането на данните е било установено, че наистина убийството е било извършено от моторист, заяви от своя страна директорът на столичната полиция Георги Хаджиев.

Иначе мотоциклетът бил намерен изхвърлен в езеро до Чепинци, като за тази цел били използвани водолаз.

Вижте още:
Убийството на Марангозова: Задържаха Стъклария и авера му ЖороПетър Костов – Стъкларя, който има бизнес, свързан с оказване на пътна помощ, и приятелят му Георги …May 20 2020skafeto.com

Убитата тази нощ в столичния жк „Младост 1“ Станка Марангозова – аферист и познайник на службитеКрасива, умна, но и много манипулативна – така приятелите и познатите описват 46-годишната Станка Ма…Oct 11 2019skafeto.com

Килърът на Станка Марангозова бил аматьор, прикривал пистолета с изкуствена розаАматьор е застрелял 46-годишната Станка Марангозова снощи в столичния квартал „Младост“, показват пъ…Oct 11 2019skafeto.com

loading...