украинец Банско

Пияният украинец, който заплаши с бомба хотел в Банско, е бил настанен там часове по-рано, с временен статут, съобщава подробности за драмата в курорта 24 часа.

На тел.112, около 4:20 часа в четвъртък сутринта е получен сигнал, че 28- годишният чужденец, във видимо нетрезво състояние, е отправил заплахи, че ще взриви хотела, в който е настанен.

Пристигналите на място полицейски служители го задържали, а след извършена проверка на стаята му не са открити взривни вещества и материали.

След пристигането си в хотела младият мъж е седнал да пие в лоби бара. Към 4 ч излязъл на терасата, където стояли няколко души от персонала. Започнал да крещи по тях, че е от „Азов“ и ще ги избие всички. Когато пристигнали полицаи, се заканил и на тях и семействата им с убийство.

„Поиска преводач от украински и когато пристигна преводачката, започна да се държи грубо и с нея. Беше доста пиян“, коментираха от хотела.

Не се е налагало да бъдат евакуирани настанените клиенти на хотела. Не са викани и служители от ДОТИ, защото било ясно, че мъжът просто е много пиян и няма опасност за хората.

Там са настанени още двама украинци, които обаче са над 60 г. и не създават никакви проблеми.

Не е ясно по какъв начин младият мъж е напуснал родината си, след като това е забранено за мъже от 18 до 60 г., които подлежат на мобилизация.

За случая е уведомена компетентната прокуратура.

Виж още:Бежанец от Украйна заплаши да взриви хотел в Банско28-годишен бежанец от Украйна заплаши да взриви хотел в Банско и вдигна на крак полицията в курортно…Apr 14 2022skafeto.com


loading...