Интернет платформата „Тиймс“ се превърна в лобно място за репутацията на ученичка в една от езиковите гимназии в Бургас. Докато тече онлайн час по физика съучениците забелязват, че в малкото прозорче на момичето, наместо лицето ѝ, се виждат два вдигнати крака, пише „Флагман“.

Момче от класа съобразява да увеличи екрана на девойката и записва част от това, което се появява на него. Още същия ден видеото е раздадено през социалните мрежи на целия клас. Но бързо напуска пределите му и обхваща и останалите паралелки в училището.

Записът е правен с мобилен телефон и продължава само 9 секунди. Вижда се част от лицето на преподавателката по физика, но камерата е насочена основно към по-интересната част от урока – прозореца на ученичката.

Той е запълнен основно от двата вдигнати крака. От време на време се появява главата на тийнейджър, видимо сериозно улисан в сексуални задачи. Записът е озвучен с гласа на учителката, която, с типично бургаско меко изговаряне, преподава как инфрачервените лъчи се използват за различни цели.

В последните три дни това видео вече се бе превърнало във вирусно за целия Бургас и постепенно напускаше пределите му. Учениците си го предават със задължителното уточняване на имената на главната героиня, името на езиковото школо, в което учи, също и класа ѝ.

Проверка на „Флагман“ установи, че ръководството на въпросната гимназия е наясно със случката. Преценило е, че тя може да урони престижа на учебното заведение, поради което е взело решение да мълчи за нея толкова дълго, колкото е възможно. Вътрешно разследване е стигнало до заключение, че ученичката била забравила да изключи камерата си, когато – почти едновременно – започнали и учебните, и сексуалните занятия.

В момента момичето е спряло да посещава часовете, а майка ѝ е обяснила в гимназията, че дъщеря ѝ повече няма да се появява там и планират да се преместят в София.

Случаят бе използван от бургаски родители, които в различни интернет групи го обсъждаха с морализаторско размахване на пръст. Най-общо в коментарите се твърди, че днешните ученици са сексуално разюздани, безотговорни и нехайни в сравнение с предишните поколения, които са пример за морални устои.

Вижте още:
Психолингвистът Стела Богомилова за учениците: Секс, трева и водка!Коментар на Стела Богомилова, психолингвист, експерт по психологически и социални проблеми по темата…Feb 26 2021skafeto.com

loading...