ученички мол

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ново меле между ученички – две момичета се млатиха здраво пред училището в град Койнаре. Боят е станал пред очите на други деца. Екшънът се разиграл в края на миналата седмица и добил популярност, след като едно от тях снима сбиването.

На видеоклипа се вижда как две момичета на видима възраст около 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с боя между момичетата е водеща сред повечето ученици.

Децата споделят, че до сбиването се стигнало заради момче. Боят се случва пред вратата на двора на училището, но според ръководството това е извън неговата територия и не става въпрос за училищен инцидент, предаде Нова тв.

Директорката на учебното заведение Даниела Цоньовска е в отпуск. Тя сподели, че знае за случилото се, но не е гледала клипа.

„С участващите работи психолог. Извинили са се един на друг”, обясни шефката. Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал извън училището, е важно уточнение, тъй като при такъв случай Регионалното управление на образованието не се информирало. Инспекторатът научи от нас за сбиването.

„Ще проверим какви мерки е предприело училището, как е разгледало случая, дали е имало някакъв конфликт межди учениците, дали е ангажиран психолог и най-важното – работи ли се със семействата”, каза Албена Тотева, началник на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се проверката на място да бъде през следващата седмица, когато учениците се връщат в клас.

Темата коментираха Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование, д-р Юлиян Петров от Синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и родителят Антонина Кенова.

„90% от случаите на насилие се правят, за да се заснемат и да се качат с цел подигравка”, каза Александров.

„Трябва да има наказание за подобни клипове в интернет. Трябва да има регламент, както е в другите държави. По-важно е защо в училищата има толкова много случаи на психическа и физическа агресия. Това вреди на образователната система”, обясни Петров.

„Идеята за глобяване при качване на клипове с насилие граничи с безсилие. Имаме нужда от превенция. Проблемът е в цялото общество”, заяви Кенова.

Виж още:Оскотяването е пълно – ученички се биха в мол заради момче (ВИДЕО)Ученички се сбиха в столичен мол, като най-вероятната причина за проявата на агресията е спор заради…Jan 24 2022skafeto.com

Оскотяване: Осмокласнички пребиха съученичка заради момчеНов случай на агресия между ученички в пернишко училище. Три момичета нападат своя връстничка в двор…Dec 20 2021skafeto.com


loading...