Фандъкова преизбрана

Кандидатът за кмет, издигната от коалиция ГЕРБ – СДС, Йорданка Фандъкова в предаването „Седмицата“ по Дарик разкри какво планува за столицата ако бъде преизбрана. „През новия ми мандат като кмет искам да пусна първите 12 километра от третата линия на метрото и да продължа работата и осигуряването на финансирането за нови 13 километра, продължение на третата линия на метрото, както и продължение на първата линия“, заяви настоящата кметица.

„Готови сме с проучванията за пет трасета. За две от тях имам готовност да гарантирам финансирането. Изведох метрото като стратегическия проект на града. Мога да защитя и гарантирам неговото развитие. Разбира се, заедно с довеждащия транспорт, за да можем да гарантираме намаляване на трафика и по-чист въздух. Заедно с изграждането на околовръстният път и вътрешните рингове, предвиждаме 40% намаляване на трафика през следващите години“, обясни тя.

Фандъкова посочи, че небостъргачи в София могат да се изграждат само в определена зона. „Това защитихме с промяната в закона през 2018 година. Това е зона, която да бъде близо до метро, да има осигурена транспортна инфраструктура. Това, което направихме вече и мина в Народното събрание, е ограничаване на височината на сградите в София в района на града до 75 метра. В подвитошката яка до 15 метра, както и в периферията на града“, каза тя.

По думите ѝ така се осигурява ниско строителство в тези зони. „Спряхме една много неприятна вратичка в закона, така нареченото строителство в ъглови имоти, което предполагаше абсолютно безконтролно строителство във височина. Това е спряно и то благодарение на усилията, които положихме за промяната на закона. В общия устройствен план ще се предвидят зоните, в които може да се строят и по-високи сгради.

По общия устройствен план работим. За последните три години изградихме и създадохме споделената визия за развитие на София до 2050 година, която трябва да бъде приета от новия общински съвет до края на тази година и веднага да започне работата по промяната на общия устройствен план“, допълни Фандъкова.

Вижте още:
Манолова разкри имената на хората, които стоят зад нея (ВИДЕО)Четири години аз съм безпартийна. Работя и с леви, и с десни и то за каузи, които се подкрепят и от …Oct 19 2019skafeto.com

Страшен цирк в ефира: Фандъкова и Манолова накараха Николаев да мечтае за жандармерия (ВИДЕО)Голям скандал се разрази в ефира на Нова телевизия по време на дебата между кандидат-кметовете за Со…Oct 17 2019skafeto.com

Мъжът на Фандъкова ù помогнал в битката с рак на гърдатаНастоящият кмет на София и кандидат за пореден мандат Йорданка Фандъкова разказа за един от най-труд…Oct 13 2019skafeto.com

loading...