плаж за Марешки Фармацевтичната мафия

На лекарите трябва да се помага, а не да им се пречи. Това заяви депутатът Веселин Марешки по Нова ТВ. Фармацевтичната мафия има интерес от създаване на хаос в системата, и няма интерес от електронното досие на пациентите. Някой има интерес да бъде създаван такъв хаос и да няма електронна рецепта, убеден е аптекарският бос Марешки.

По думите му една от схемите на фармацевтичната мафия е чрез много аптеки, които съществуват само да за да извършват реекспорт. Много аптеки живеят само с фалшиво изписани рецепти, каза Марешки. Без нас нямаше да има увеличение на пенсиите, коментира още той. По отношение на мерките щом има свободни места в болниците, не би трябвало да има затваряне, каза той.

Припомняме, че преди няколко дни Асоциацията на собствениците на аптеки алармираха, че дефицитът на лекарства вече е факт. Според тях има проблем с три групи лекарства.

На първо място са антитромботичните лекарства, които се използват активно и в болнична обстановка, и за домашно лечение. Другата дефицитна група, която също се използва срещу COVID-19, са кортикоидите. Международното им име е например дексаметазон. Те се използват много активно. Третата група лекарства, където за сега дефицитът е по-малък, защото са много взаимозаменяеми, са антибиотиците.

Вижте повече:
Аптекарите алармираха за дефицит на лекарстваИма ли достатъчно лекарства за домашно лечение на коронавирус? Този въпрос набира все по-голяма акту…Nov 8 2020skafeto.com

loading...