нови обвинения срещу Васил Божков

Хазартна война в България за 50 млн. лева. Най-популярният онлайн български букмейкър Efbet тихомълком се тресе от вътрешен скандал вече трети месец, съобщава Lupa.bg, позовавайки се на информация от служители на компанията.

Няколко сайта избухнаха днес с новината, че централният офис на фирмата е тарашен от агенти на ДАНС и ГДБОП. Засега тази информация не е потвърдена. Сътресенията на върха в хазартната империя на милиардера Васил Божков са факт.

Става въпрос за патриарха на спортните залози у нас Стефан Найденов – Цеката, който в далечната 1993 г. с помощта на Божков създава първата лицензирана букмейкърска къща у нас „Еврофутбол“, и двамата му синове – Боян и Цветомир. Тримата са не само дългогодишни партньори, но и близки приятели на ултрабогаташа от Велинград и заедно създават едноименната хазартна империя. Между Божков и съдружниците му обаче назрял тежък конфликт на стойност 50 млн. лева – инвестиция на близки до милиардера фирми в Efbet, чиито дивиденти са потънали вдън земя.

Тримата Найденови, които участват в десетки компании заедно с Васил, в последните месеци са лишени от всичките си ръководни длъжности.

„Цеката е легенда в спортните среди и икона за комарджиите още от времето на социализма. Няма начин той да е изпържил Божков и с една стотинка. Още повече, че напоследък хич не е добре със здравето“, твърдят запознати с казуса.

Не така ласкави обаче са мненията за синовете му Боян и Цветомир Найденови. Както е известно, последният е спонсор на ментето от Втора дивизия ЦСКА 1948. Анонимният сайт WowMedia дори твърди, че двамата са обект на международно разследване за пране на пари в сътрудничество с ДАНС. От пресслужбата на родното ФБР обаче не потвърдиха подобна информация: „Когато има някакви резултати, те се докладват на прокуратурата, която след това предоставя информация“, заявиха от пресслужбата на ДАНС.

Още Новини от България

loading...