Хаинбоаз

Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло, се е преобърнал на прохода „Хаинбоаз“. Движението в района на инцидента е затруднено, но пътят е отворен при зимни условия.

Очаква се в следобедните часове камионът да бъде изтеглен с тежка техника. От рано тази сутрин и в този участък вали сняг.

Близо 100 тирове закъсаха тази сутрин и между втория и третия тунел на „Хемус“ в посока София вследствие на снеговалежа, установи екип на NOVA.

Пясъкоразпръсквачите останали блокирани, което попречило да разпръснат пясък и луга. По мнението на специалисти грайферите на гумите на тировете са износени и това е причината за блокадата на „Хемус“. Шофьорите обаче твърдят, че имат хубави гуми, но е заледено.

Движението по АМ „Хемус“ в посока София беше временно ограничено за всички МПС поради снегопочистване, поради което тежкотоварните автомобили изчакваха на място, съобщиха от АПИ.

Движението при км 1 на АМ „Хемус“ в посока София също е възстановено, съобщиха още от АПИ. Снощи там движението беше ограничено поради самозапалил се бус в аварийна лента и задимяване на магистралата.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират към шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват необходимата дистанция.

Усложнена е пътната обстановка и в София заради обилния снеговалеж, който започна рано тази сутрин.

178 почистващи машини и всички контролни екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция в София са на терен. Снегорините минават приоритетно по улиците с градски транспорт.

Още от България


loading...