Халед

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Шофьорът, който беше блокиран с джипа си от протестиращи тази нощ на кръстовището пред Софийския университет, е подал жалба срещу тях.
„Срещу хората, които ме нападнаха, задържаха ме 4 часа против моята воля без да съм нарушил закона, снимаха ме и качиха в социалните мрежи с разни клевети пред цяла България“, обясни за БТВ Халед Мохи.

До напрежението по време на протеста се стигна, когато около 22 ч., Халед Мохи се опита да премине с автомобила си, но не беше допуснат от протестиращи. В суматохата и в опитите да избяга от тълпата, мъжът е преминал, без да иска през крака на един от протестиращите – Асен.

Протестиращите оградиха джипа, освиркаха шофьора, а до сблъсъци не се стигна, само благодарение на полицаите, които обградиха колата.

Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ.

Непосредствено след медицинския преглед, пострадалият младеж Асен се върна пред Софийския университет. Обясни, че колата е минала през крака му. Той разговаря с шофьора на автомобила, който му се извини за инцидента. Двамата нямат претенции един към друг.

Пробите за алкохол и наркотици, които полицията направи на водача, са отрицателни, а документите му – изрядни. По думите му, движението не е било отбито от органите на реда.

Това е вторият подобен инцидент в рамките на дни. На 24 юли 19-годишно момиче пострада по време на протеста при блокирането на кръстовището между бул. „България“ и „Фритьоф Нансен“.

Вероника Найденова е с лека контузия, но е ядосана на безцеремонното поведение на шофьора, който опитал да мине през нея. Тя разказа пред bTV, че шофьорът се засилил и я ударил в коленете.

Прегледана е в „Пирогов“, където установили контузия на коляното. МВР продължава проверката по случая. Шофьорът е установен, но на камерите от видеонаблюдението не се виждал удар.

Виж още:Джип гази протестиращи – какво съобщи МВР за инцидентаШофьор на лек автомобил блъсна протестиращ на кръстовището пред Софийския университет. Инцидентът ст…Jul 29 2020skafeto.com

Шофьор на джип се опита да мине през протестиращите в София (ВИДЕО)След 22 часа шофьор на джип е наранил човек при опит да премине през кръстовището пред Софийския уни…Jul 28 2020skafeto.com