хампарцумян бюджет лихвите по кредитите Хампарцумян удължения бюджет Крипто

Хората да дишат спокойно и да гледат скептично на заплахите на политиците. Този съвет отправи пред БНТ Левон Хампарцумян по повод удължение на удължения бюджет. Социалистите имат опит да ни вкарат в беля, сподели той по споровете за макрорамката. Важно е икономиката да върви по-гладко и експортът да се увеличава. Новото правителство, по мнението на банкера, е по-прагматично и съветва да си събират ДДС.

Кьорав карти не играе, в добри години и кучето си да вържеш и той ще управлява, изтъкна Хампарцумян. Сега обаче сме в лоши години. ГЕРБ знае в кое чекмедже са парите, изтъкна той. Няма логичен аргумент, който да ме убеди, че за 3 дни могат да се дадат 4 милиарда, заяви банкерът. Не се прави така, допълни той. Ключово е как ще вървим напред, смята Левон Хампарцумян и посочи, че е важно да се мисли как икономиката ще стане по-ефективна.

Бившият заместник-министър на икономиката Димитър Маргаритов изтъкна, че е по-важно какъв проект на бюджет ще има страната. Липсва гласът на разума, коментира той новото правителство. Според него е важно да има приоритети.

Малко е самоцелно да се търси тази сакрална цифра от 3%, убеден е Маргаритов. За него реалистично е да имаме дефицит от около 4,5%. Той е притеснен от свиване на разходите. Маргаритов е против механично свиване на администрацията. Трябва да се овладее спадът в икономиката. Той не изключи кабинетът да изкара дълго в управлението.

Всяко правителство идва със заявка да направи ревизия на предходното, коментира Димитър Маргаритов. Няма резултат от усилията за намаляване на инфлацията, по мнението му. Нямало е битка с търговските вериги.


loading...