херо български

Новият посланик на САЩ в България Херо Мустафа публикува видео, в което представя себе си и семейството си на български. Отново на български, който признава, че научила само за 3 седмици, тя разказва за впечатленията си от страната и представя плановете си за работата си в София, съобщава bg-voice.com.

„Здравейте, аз съм Херо Мустафа, новият посланик на САЩ в България“, започва представянето си тя. И после се описва като дипломат с 20 годишен опит, занимавала се с върховенството на закона и антикорупционните мерки.

„За нас е чест да представляваме САЩ в тази красива страна, известна с богатата си история и култура. С нетърпение очакваме да опознаем удивителната природа на България. Ще се радваме да се запознаем с българи от всички краища на България“, казва посланик Мутафа.

Тя споделя, че е впечатлена от магията на фолклора и силата на българския дух и иска да работи за задълбочаване на партньорството между двете страни.

Кариерата ѝ започва в неправителствения сектор, като работи в Босна, преди да постъпи във външното министерство, където е била на различни позиции по линия на човешките права, отношенията с Иран и Ирак и т.н.

Съветвала е вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия Изток и е била заместник-директор на дирекцията за Афганистан в Държавния департамент.

Херо Мустафа е родена през 1973 година и произхожда от кюрдско семейство от Ербил, Ирак. Баща ѝ е бил кюрдски политик, противник на режима на Саддам Хюсеин и тя прекарва две години от детството си в бежански лагер. През 1976 година баща ѝ успява да замине заедно със семейството си в САЩ, където тя получава образованието си.

Говори 9 езика, сред които арабски, руски, гръцки, хинди и фарси.

Историята ѝ е разказана в документалния филм „Американски герой”, който проследява бягството на семейството ѝ през планините на Кюрдистан, въздействащата лична история и сбъдването на американската мечта.Бойко Борисов намачка посланика на САЩ у нас Херо Мустафа, „за да е жива и здрава“ (ВИДЕО)Премиерът Бойко Борисов демонстрира изключително фамилиарно поведение към новозастъпилия американски…Nov 11 2019skafeto.com


loading...