херо мустафа корупцията

Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите на региона и тя пречи на икономическия растеж, както и на правителствата да развиват своите страни, заяви американският посланик в София Херо Мустафа, съобщава вестник 24 часа.

Според посланик Мустафа корупцията дава възможност за радикализация и екстремизъм и за това са ни нужни нови начини за борба. Откривайки международен форум за сигурността на Балканите, тя заяви, че без интеграция на всички страни от региона, Европа е по-слаба. Важна част от партньорството ни е това в сферата на сигурността, посочи дипломатът, цитиран от БТА.

Никоя страна не е изолирана от екстремизма и радикализацията, проблемите се разпростират през границите поради движението на хора, посочи дипломатът и поздрави България за това, че следва приоритетите на европейския дневен ред и за постигнатото по време на европредседателството.

В речта си Херо Мустафа отчете значимостта на срещата на най-високо ниво между България и САЩ, състояла се наскоро.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че обменът на информация е високоинтензивен и в реално време.

Радикализацията, независимо от идеологията, е реална заплаха, която подкопава ценности и устоите на закона, заяви той. Необходим е мултидисциплинарен подход и дългогодишни усилия на международно ниво. Следим мрежите на трансграничната престъпност, трансферите на пари, пропагандата в интернет, посочи той.

Още:

Равносметката на Цацаров: От 482 служители на КПКОНПИ само 7% работят пряко срещу корупциятаПриоритетното направление на дейност би било противодействие на корупицията чрез разкриване на прояв…Dec 3 2019skafeto.com

Елена Йончева отговори на Нинова: Боря корупцията на всички нива„Използвам всички механизми за борба с корупцията, на всички нива“, заяви евродепутатът Елена Йончев…Dec 1 2019skafeto.com

loading...