Херо Мустафа Великден САЩ

САЩ ще изпрати екип от енергийни експерти, които да помогнат за развитието на България като енергиен център на Балканите. Това съобщи посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа на бизнес закуска, организирана от Американската търговска камара, съобщава Дир.бг.

По думите й целта на американската страна е „да дадем възможност втечненият природен газ да се превърне в реалност в региона“. Експертите ще посетят АЕЦ „Козлодуй“ и „Белене“, както и хранилищата за газ в страната.

„Как виждам следващите 3 години? Нека изградим България като един истински енергиен хъб, един енергичен газов пазар в региона, така, че страната да не зависи само от един доставчик. Прекрасно е, че България има възможности за доставка на газ от други източници, освен Русия. Така е възможна диверсификацията, тоест – да не зависите само от една държава“, подчерта американският посланик у нас.

Мустафа коментира и предстоящата среща между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов. Според нея, тя ще е положителна и плодотворна.

„Самата среща представлява възможност лидерите ни и страните ни да се опознаят, и да преминат на следващото ниво във взаимоотношенията ни. Предполагам, че президентът Тръмп и министър-председателят Бойко Борисов ще говорят за сигурността, за инвестициите, за върховенството на закона и за сигурността на енергийните доставки. Трябва да се възползваме от настоящия етап от партньорството между САЩ и България. Стремим се да работим заедно за една по-успешна и по-стабилна България“, допълни дипломат №1 на САЩ в София.
Какво носи снимката край камината на Белия дом за българските държавници„Какво носи снимката край камината на Белия дом за българските държавници“ е коментар на Валерия Вел…Nov 20 2019skafeto.com

Срещата в Овалния кабинет: Ще поиска ли Тръмп от Борисов US военна база на брега на Черно море?„Срещата в Овалния кабинет: Ще поиска ли Тръмп от Борисов US военна база на брега на Черно море?“ е …Nov 19 2019skafeto.com


loading...