Христанов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ и бивш зам.-министър на земеделието Иван Христанов напуска партията и няма да бъде в листите за следващите извънредни парламентарни избори. Това съобщи съпартийката на Христанов Венеция Ангова пред БТВ.

„Той ще следва своите амбиции в личен порядък. Христанов даде своя принос за каузата на „Продължаваме промяната“, но всеки е свободен да избира как ще продължи напред“, добави тя.

По думите на Ангова към този момент няма входирана декларация към Изпълнителния съвет на партията.

Христанов
Иван Христанов

В последния ден на 48-то Народно събрание Иван Христанов публикува видеопост в своя Фейсбук профил. Във видеото той говори за разочарованието си от всички политически лидери и за нужда от такива, които „могат да създават обединителни каузи“.

Венеция Ангова каза още, че „Продължаваме промяната“ в коалиция с ДБ ще се бори за първа политическа сила на предстоящите предсрочни избори.

„Намеренията на ГЕРБ, ДПС и БСП са да формират мнозинство в зависимост от резултата на изборите. Ние в момента се коалираме с ДБ и ще се борим за първа политическа сила. Това ще бъде основната бразда кое обединение ще бъде по-голямо след тези избори“, допълни тя.

Според нея има нова задруга между ГЕРБ, ДПС и БСП, която ще се опита да убие опонентите си с още едни избори.

„Ние видяхме, че те имат намерение да се коалират. Дори чухме, че Мустафа Карадайъ има намерение да влиза в управление, а това много рядко се случва за ДПС. Вече има някакви договорки, за които ние официално не знаем. За мен 48-ото Народно събрание беше само на първо четене. Направих справка и видях, че 27 законопроекта са приети само на първо четене, сред тях е и антикорупционният закон, който чака три месеца, за да бъде вкаран на второ четене“, каза още Венеция Ангова.

Още за Политическата криза