предизборна коалиция Христо Иванов за записите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

”Нека да не се поддаваме на шантажа, който се опитва да се произведе”, заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ, в кулоарите на парламента.
„България има нужда от правителство. Всички сме на това мнение“, напомни той. „Аз не съм врачка“, отговори Иванов на въпрос: „Ще има ли такова“. „Имаме ситуация, с която прокуратурата открито заявява през устата на главния прокурор, че ще атакува НС, защото парламентът се опитва да ограничава безконтролността на главния прокурор. Ние сме обсъждали практиката на ЕП за сваляне на имунитети на депутати, така че наистина да има възможност да се изяснява причината.

Не виждам проблем, че сме обсъждали европейска практика“, заяви Иванов и поясни, че коментира позицията на ДБ, без оглед на Борисов или на някой друг. Всичко е обсъждано с оглед на НС, поясни пак той и напомни какво означава имунитет на народен представител.

Относно дали е имало консултации с посолство за това, той заяви, че не е водил подобни разговори.

По думите му целта е да се хвърли България в нови избори.

Христо Иванов категорично заяви, че никой не е излъгал нито един от техните избиратели и поясни, че Радостин Василев може да говори всичко.

Изявлението идва след записи, които разпртострани Василев, и за които се твърди, че са от от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

В записите се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Още в четвъртък вечерта от ПП-ДБ съобщиха, че Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, „дълбоката държава“, с цел провал на бъдещо правителство.

Припомянме, че миналата година през юни Василев напусна и партията на „Има такъв народ“, заедно с няколко свои колеги, като обяви, че „мафията е пробила“ в партията. Впоследствие се оказа, че той е заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова да се отцепи от групата заедно с него.