Цветана Биаджони

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Цветана Биаджони – един от двамата основни свидетели по делото срещу Сергей Антонов, е починала на 83 години тази нощ след продължително боледуване в Кулмбах, град близо до Мюнхен, Германия, съобщи Дир.бг, позовавайки се на Любка Биаджони, диригент и оперен режисьор. Майка й е страдала от тежко заболяване.

Цветана Биаджони и Сергей Антонов
Цветана Биаджони и Сергей Антонов

По време на делото срещу Антонов Цветана Биаджони работи като секретар и преводач в Търговския отдел на българското посолство и на половин щат като служител в представителството на БГА „Балкан“ в Рим. Завършила е Външна търговия в Чехия. Нейният дядо по бащина линия – Христо Благоев за кратко е бил кмет на София.

През февруари 2017 г. Биаджони даде специално интервю, в което разказа за деня на атентата срещу Папата. Тя си спомни за личната трагедия на своя колега и приятел, станал жертва на големите политически игри и на противопоставянето между западния и източния блок. За неговата драма не се говореше, а той самият се превърна в мъченик и прекара остатъка от живота си в смазваща самота и забрава.Почина министърът на Живков, подписал за „Белене“Министърът на външната търговия по времето на Тодор Живков – Христо Христов, почина след дълго и теж…Nov 18 2019skafeto.com


loading...