цветанов марков

„Радвам се, че г-н Цветанов излезе чист“ – това написа в своята Фейсбук страница бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков. Поводът за коментара му е постановлението на прокуратурата, с което някогашният Втори в управляващата партия е оневинен във връзка с имотните му сделки, които костваха отстраняването му от всички ръководни постове в партията и изваждането му от парламента.

Ето целият текст на Георги Марков, публикуван от Епицентър.бг:

„Радвам се за Цветанов.

Казали по БТВ, че е перверзно депутат да си вкара асансьор в хола. Според мен е перверзно да имаш тоалетна в двора. Така са отгледани някои бивши наши държавни глави, но сиромашките и тях ги оплюхме.

Конституцията не забранява депутатите да заменят два апартамента за един, нито да имат асансьор в мазето, в хола и в антрето.

Но Конституцията забранява да се национализират депутатски заплати.
Радвам се, че г-н Цветанов излезе чист.“

Припомняме, че с постановление от 17 февруари т.г., което стана известно преди два дни, спецпрокуратурата обяви, че няма да разследва бившия Втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, защото не са открити данни за корупционни и други престъпления от негова страна. Държавното обвинение отказва да образува досъдебно производство и прекратява проверката по случая.

Цветанов винаги е твърдял, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като очакваше това да бъде доказано от компетентните органи, което се е и случи. Той дори заяви, че няма кой да го накаже, защото не е извършил нищо нередно. Това предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който му отговори, че „може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз“. И Борисов наистина го наказа като го извади от активната политика в България.

Виж още:Прокуратурата оневини Цветан Цветанов за Апартаментгейт, вече е чист да прави партияПрокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за Апартаментгейт. Това съобщи Гражданското сдружение БОЕЦ…May 28 2020skafeto.com

loading...