цветан василев ктб

Декларация на подсъдимия по делото за фалита на КТБ банкер Цветан Василев с искане да бъде разпитан прие на редовно заседание Специализирания наказателен съд, предаде bTV, цитирана от news.bg.

Според него, основният свидетел на обвинението не дава точни обяснения и има избирателна памет. Съдът не е обявил решението си.

Свидетелят Бисер Лазов започва да отговаря на въпроси на адвокатите на всички 17 подсъдими.

Припомняме, делото за фалита на КТБ тръгна по същество на 9 май 2018 г. Тогава Апелативният наказателен съд прие решението на Спецсъда, че няма основания процесът да бъде прекратен и върнат на прокуратурата.

На 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му чрез властите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно призован.

На 13 декември 2017 г. делото не тръгна заради неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. В началото на заседанието тогава стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години.

Обвинителният акт по делото за фалита на КТБ е над 210 000 страници и беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли миналата година. По делото са обвинени 18 лица.

Свидетелите по делото са повече от 400. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица, а събраният доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

Освен за участие в организирана престъпна група, обвиняемите ще отговарят пред съда за източване на банката с над 2,7 млрд. лв.

Основен обвиняем е бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, тъй обаче от момента на поставянето на банката под особен надзор не се намира в България. Последното му местонахождение е Сърбия.

Срещу него са повдигнати обвинения за общо 76 деяния.

Последно, през декември Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт спрямо квесторите на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ).

Квесторите са обвинени за умишлена безстопанственост в особено големи размери.

Вижте още:
Банкерът Цветан Василев проговори от Сърбия: Имам къща в София, но не се връщам, защото ме е страх!Банкерът Цветан Василев проговори от Сърбия, където живее в момента. Бившият шеф на фалиралата КТБ д…Sep 9 2016skafeto.com

Цветан Василев превеждал всеки месец по 25 000 лева на Иван КостовЦветан Василев ми разпореди да намеря начин и да превеждам всеки месец на фирма на Иван Костов по 25…Mar 26 2019skafeto.com

Съдът в Люксембург отсъди срещу Цветан ВасилевНадеждата на Цветан Василев чрез Съда в Люксембург да спре запора над имуществото си у нас получи те…Nov 1 2019skafeto.com

loading...