Цветомир Найденов Васил Божков

Цветомир Найденов коментира сутрешното изказване на Васил Божков. Найденов е човекът, подал първите сигнали срещу Божков, довели до разследване, вследствие на което срещу боса на „Нове Холдинг“ бяха повдигнати 11 обвинения от прокуратурата.

Васил Божков и Цветомир Найденов бяха дългогодишни съдружници в „Еврофутбол“.

Ето какво заяви Цветомир Найденов пред Спортал след интервюто на Васил Божков:

„Учудвам се от неговата наглост! Като си невинен, идвай в България и го доказвай. Не е ли така? Аз хунта в България не виждам, вие виждате ли? Има хиляди престъпници в България, които си намират адвокати, явяват се на разпити и в съдебни заседания, за да защитават тезата си. Ако ви повдигнат обвинения, вие ще избягате ли в Дубай или ще се опитате да доказвате тезата си?

Нека даде акциите на феновете на Левски, феновете ще му покажат как ще се оправят. Васил Божков е мутра от непосочена от него категория. Той създава проблем на човек, после човекът отива при него да му го реши и бива заграбен. Той това се опита да ни го приложи и на нас.

Аз подадох сигнал, истинността на съответните сигнали се проверява от компетентните органи – щом са преценили, че има основание да се повдига досъдебно производство, има задържани хора, значи има истина в сигналите. Надявам се всичко да свърши с осъдителна присъда.

Това че Васил Божков е бил дисидент преди 1989 година е най-големият виц, който съм чувал. Той беше комарджия! Явно той е първият дисидент-комарджия през социализма. Излиза, че тогава е имало много дисиденти по градинките, където са играли барбут. Явно Божков е бил до д-р Желю Желев, д-р Петър Дертлиев. Сигурно е бил в Русе или в градинката „Кристал“. Може да е играл барбут в „Кристал“ и по случайност да е изял някоя палка заедно с дисидентите.

Според мен не е истина и че от прокуратурата не го търсят. Смятам, че е търсен за разпит по телефона. За първи път от 30 години се намериха достойни хора – прокурори и следователи, да озаптят този, който 30 години биеше, корумпираше, изнасилваше и убиваше безнаказано, а сега са наричани от същия този хунта. Това огромна наглост!

За първи път се намериха хора в тази държава да озаптят най-тежкия криминален престъпник през последните 30 години – убивал, изнасилвал, пращал да бият хора, корумпирал всичко живо. Сега, когато дойде време да плаща за постъпките си, почна да говори за хунта. Ако това е хунта, да закриваме тази държава. Главният прокурор нали каза кой е поръчал побоя над Слави Ангелов.

Това че някой се опитвал да му вземе бизнеса, е пълен смях! Напротив – той взе много бизнеси. Лъжа е и това за певицата Лилана – гадже, любовница му беше. Той казва, че не я познава, а аз съм я виждал в офиса му. Стоя зад думите си. Както стоя твърдо и зад думите си за заплахите за убийство, за изнасилванията и т.н. Това е един човек, който го е страх от правосъдието“.

Виж още:Божков от Дубай: В България управлява хунта, както мутрите през 90-те години„Предполагам че на властите в ОАЕ се оказва огромен натиск от българските власти, но тук е правова д…May 8 2020skafeto.com

Борисов: Горанов да се обяснява за Божков„Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно …May 8 2020skafeto.com

Горанов: Познавам богатите – и Божков, и Златев, и Домусчиев… Но не разбирам аргументите за оставка„Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка. Аз не нося вина затова, че негови служители…May 8 2020skafeto.com


loading...