цена газ

Даваме възможност на българския бизнес и потребител да може на най-евтина цена откъдето поискат да си доставят газ. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в компресорната станция „Расово“, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. С него е и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов, предава Епицентър.

„Най-важното е, че даваме възможност на българския бизнес и потребител да може на най-евтина цена откъдето поискат да си доставят газ. От 3-те млрд., които можем да вкараме от Гърция, остават един милиард и нещо и другата част можем да я трансферираме. Щом изплатим инвестицията, можем да определяме капацитета в зависимост от това кой е най-евтин газ“, посочи Борисов.

Премиерът разгледа административните сгради, халетата и турбините в станцията и се снима със служители на обекта.

„Компресорната станция „Расово“ по трасето на „Балкански поток“ ще бъде оборудвана с 3 модерни компресорни агрегата. Те са от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора. Агрегатите са снабдени с ниско емисионни горивни камери, съответстващи на изискванията на екологичното законодателство. На обекта работят около 150 човека персонал на строителя, „Булгартрансгаз“ ЕАД и строителния надзор. В началото на месец декември ще бъдат завършени всички строително-монтажни работи по площадката“. Това написа премиерът във фейсбук.

На обекта работят и специалисти от Ирландия. „Къде е Ирландия, къде е България? Вие там сте в пълен локдаун, а тук работите”, обърна се към тях Борисов и ги попита дали има по-добри компресори от американските. „Цялата инвестиция, която сме направили, само в компресори, е над 30 млн. лв.”, заяви премиерът. Виждате каква огромна площадка. По този начин, освен диверсификацията на България, даваме възможност на бизнеса да си достави газ, откъдето пожелае.

Виж още:Борисов: Подкрепата за пенсионерите ще продължи! Те заслужават тези 50 лева„За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души …Nov 18 2020skafeto.com

loading...