свлачище албена

Цистерна се е запалила по пътя София-Варна в близост до село Леденик, а шофьорът ѝ е загинал. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново, предава Дир.бг.

По първоначални данни причината е катастрофа между два товарни автомобила, станала малко преди 15 часа. Единият от автомобилите е цистерна, която се е запалила.

Пожарът е овладян и локализиран. В близост няма застрашени обекти или автомобили.

На място е загинал водачът на цистерната, другият водач е откаран в Спешна помощ.
Временно е ограничено движението на автомобили по главен път София – Варна, в участъка между двата разклона за с. Леденик. От Севлиево започва пренасочване на товарните автомобили, пътуващи в посока към Велико Търново през Габрово и Дряново, движещите се в обратна посока все още изчакват на място, съобщиха от ОД на МВР. Леките автомобили минават през Леденик.

От РИОСВ във Велико Търново съобщиха, че след направен оглед на място е установено, че цистерната е превозвала гориво за бензиностанция, което вероятно е било дизелово. Според експертите след потушаването на пламъците от екипите на пожарната опасност за околните населени места от обгазяване няма.

Още от България


loading...