часове за кормуване

Новите правила за кандидат-шофьорите вече са готови и съгласувани между институциите. Ще има повече часове за кормуване – те се увеличават от 31 на 42.

За първи път се предвижда нощно шофиране, за да знаят водачите как се пускат фарове, както и кормуване в силен трафик, на магистрала и в мъгла. Не се въвежда обаче задължението за кормуване на полигон, съобщи БТВ.

Селфито между курсист и инструктор е безсмислено, но всички останали мерки ще са положителни, смята Ивелин, който е в средата на обучението си.

Селфито ще става след сдвояване на двата смартфона чрез специалното мобилно приложение. Снимките ще доведат до отлив на инструктори, предупреждават от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Според тях тази мярка ги третира като престъпници.

От съюза прогнозират, че не е изключено още следващия месец да има протести на инструктори.

На противоположното мнение са в Асоциацията за квалификация на автомобилистите. Позицията на държавата пък е, че трябва да има гаранция за добросъвестното провеждане на часовете.

И браншът, и държавата са единодушни, че основната полза при новото обучение ще дойде от повечето часове за кормуване.

В историята отиват т.нар. картони, в които се отбелязваше колко часове на пътя е преминал кандидатът за книжка. Те стават електронни.

Предстоят и промени в методиката за провеждане на изпитите за книжка. Те обаче трябва да бъдат утвърдени от Министерството на транспорта, а това се очаква да се случи до няколко месеца.Шофьори се оплакват на опашки пред сервизите – колите гаснат масовоБум на ремонтите на автомобили заради некачествено гориво отчитат от сервизите. Близо 190 000 литра …Oct 24 2019skafeto.com

КАТ с извънредно предупреждение към шофьоритеКАТ с извънредно предупреждение към шофьорите. „Пътна полиция“ призовава всички на пътя да карат вни…Oct 29 2019skafeto.com

Санкциите за шофьорите стават още по-жестоки: Взимат книжки доживотШофьор, който направи три от общо седем тежки нарушения в рамките на две години, ще остава без книжк…Jan 17 2019skafeto.com

loading...